Kobieta.Swiatgwiazd.pl > Styl Życia > Monika Mrozowska dodaje do pomidorówki jeden ciekawy składnik. To dzięki niemu zupa jest sycąca
Magdalena Cichocka
Magdalena Cichocka 26.03.2023 12:00

Monika Mrozowska dodaje do pomidorówki jeden ciekawy składnik. To dzięki niemu zupa jest sycąca

Pomidorówka Moniki Mrozowskiej
fot. KAPiF, Mizina / canva.com

Pomidorówka regularnie pojawia się na stołach w polskich domach, a wiele gospodyń ma swoje własne patenty na przygotowanie potrawy. Swoim przepisem zdecydowała podzielić się również Monika Mrozowska, która dodaje do zupy nieoczywisty składnik. 

Monika Mrozowska promuje zdrowy styl życia i chętnie dzieli się z internautami kolejnymi przepisami czy też pomysłami na treningi. Jeden z ostatnich postów gwiazdy skradł serca internautów. Wielu z nich zapowiedziało, że wypróbuje jej pomysł w swojej kuchni. 

Pomidorówka wg Moniki Mrozowskiej

Pomidorówka stała się niemalże naszą potrawą narodową. Każdy zna jej smak, regularnie ją jada, a gospodynie mają swoje własne, sprawdzone sposoby na przygotowanie zupy. Niespotykaną wersją dania pochwaliła się Monika Mrozowska, która słynie z prowadzenia zdrowego trybu życia. Należy również podkreślić, że gwiazda jest wegetarianką, natomiast wersja jej pomidorówki również sprawdzi się dla osób niejedzących produktów odzwierzęcych. 

W Polsce trwa nieustanna “wojna” pomiędzy zwolennikami pomidorówki z ryżem i makaronem. Okazuje się, że produkty te można zastąpić i to zdrowszą alternatywą. Mowa o ciecierzycy, którą Monika dodatkowo łączy z ryżem.

Domowy peeling do ust. Przygotujesz go wykorzystując produkty z kuchennej szafki

Potrzebne składniki

Monika Mrozowska podzieliła się swoim przepisem za pośrednictwem mediów społecznościowych. To właśnie na Instagramie pojawiło się apetyczne zdjęcie talerza wypełnionego pomidorówką z ciecierzycą i parmezanem oraz nagranie z jej przygotowania. Do wykonania zupy będziecie potrzebować:

  • 250 g pomidorków koktajlowych,
  • oliwę z oliwek,
  • 2 łyżki ciecierzycy ze słoika,
  • 100 g białego ryżu,
  • odrobinę soli,
  • czosnku,
  • ostrą paprykę w formie przyprawy,
  • parmezan.
     

Sposób przygotowania pomidorówki

Jak poleca nam Monika Mrozowska, przygotowanie zupy zaczynamy od przekrojenia pomidorków koktajlowych na pół. Kolejno polewamy je oliwą z oliwek, solimy i pieczemy w piekarniku z włączonym trybem termoobiegu. Gwiazda poleca nam ustawić temperaturę na 250 stopni Celsjusza. To samo robimy z ciecierzycą, która po upieczeniu będzie chrupka, niczym groszki ptysiowe. 

Kolejno do garnka wsypujemy ryż, dolewamy wody, delikatnie solimy  i gotujemy na małym ogniu. W międzyczasie upieczone pomidorki blendujemy z czosnkiem. Z kolei upieczoną ciecierzycę posypujemy papryką. Następnie do zblendowanych pomidorów dodajemy ryż, ciecierzycę, a całość posypujemy startym parmezanem. 

Film, w którym Monika Mrozowska przygotowuje swoją wersję pomidorówki, zobaczycie poniżej:

Zobacz zdjęcia: 

Monika Mrozowska (2).jpg
Monika Mrozowska, Tatuum, fot. KAPiF
Monika Mrozowska (1).jpg
Monika Mrozowska, See Bloggers, fot. KAPiF


 

Tagi: Styl życia